Dom Podbrdo Obvestila

05 380-18-40 info@dompodbrdo.si
Miklavževanje v enoti DU Tolmin

Miklavževanje v enoti DU Tolmin

Leto se je hitro obrnilo naokoli in spet je tu ta veseli december. Z njim pa pridejo praznični in veseli dnevi.

Tudi stanovalce v domu upokojencev Tolmin je obiskal sv. Miklavž. Že več let zapovrstjo nas obiščejo župljani in člani župnijskih Karitas iz župnije Kred, Breginj, Sedlo in Borjana z gospodom župnikom Petrom Fonom.

Po maši v domski kapeli  so otroci, veliko je bilo mlajših otrok iz nižjih razredov, pripravili nastop s petjem, plesom in igrico. V domačem narečju so pripovedovali, kako so v posameznem kraju nekoč pričakovali sv. Miklavža. Od srca smo se jim nasmejali. S pesmijo in nestrpnim pričakovanjem so nato priklicali samega sv. Miklavža s spremstvom angelov in sv. Petra.

Sv. Miklavž je s prijazno besedo pozdravil vse stanovalce in zaposlene, ter jim razdelil darilca. Gospodinje so spekle polno raznovrstnega peciva s katerim smo se posladkali.

Pri organizaciji srečanja so sodelovali gospa Majda Sok, ki je pripravila nastope učencev  in gospa Mirjana Čebokli Antih, ki je poskrbela za pevske nastope. Pri pripravi pogostitve in daril pa so sodelovali člani župnijske Karitas.

Nedeljski popoldan je minil v veselem prazničnem vzdušju. Še enkrat se srčno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli sodelovali in nam polepšali ta dan.

Novico objavila: Enota Tolmin, 07 dec, 2011
Možnosti: Pošlji | Preglej | Komentarji (0) RSS comment feed |

Komentarji

Trenutno ni komentarjev. Bodite prvi !

Oddaj komentar

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo komentar